perjantai 26. heinäkuuta 2013

Menneitä uutisia vuodelta 2012 ja 2013 päivitystä

Tässä uutispläjäystä vuoden 2013 alkuvuoden tapahtumista ja koko vuodesta 2012.

Tämän yhteenvedon jälkeen yritän päivittää tapahtumat sitä mukaa kun niitä tulee =).

Ensin päivitystä vuodesta 2012...
Näyttelyitä kiersimme edelleen ahkerasti.
Ellsa (Nosferatu's Anne Dieu Le Vent) valioitui toukokuussa tullen samalla Suomen ja Norjan valioksi. Ellsahan kävi siis jo maaliskuussa Norjassa hieman alle 2 vuotiaana ja sai sieltä SERTin ja CACIBin.
Myös Stellan (Shimmerian Last Temptation) kanssa kävimme jälleen näyttelykehissä ja tuloksena siitä Stellalle napsahti Ruotsin valiotitteli Jällivaarasta kesäkuun lopussa ja Viron valion arvo vahvistui Pärnussa heinäkuussa. Myös viimeisen CACIBin Stella sai kesällä ja syksyn tullen vahvistettiin C.I.B.
Aikon kanssa aloitettiin veteraaniluokat helmikuussa ja kierrettiin aika ahkerasti alkuvuosi kunnes karva tippui. Loppuvuonna jatkettiin taas. Näistä kaikista plakkariin Aikolle tuli yhteensä 8 ROP-Veteraani sijoitusta sekä BIS-2 ja BIS-3 veteraani sijat. Myös Suomen Amerikanakita ry palkitsi Aikon parhaana veteraani narttuna. Että kyllä ne mummot vielä jyrää =).
Myös Iin koiraharrastajat palkitsivat valioituneet Ellsan ja Stellan perinteensä mukaisesti =D.

Penturintamalla tapahtui myös. Alkuvuodesta syntyi cockeripentue X. Emänä tässä pentueessa on ihanan luonteinen sijoitustyttöni Martta (Shimmerian Black Twinkling Star), joka tekaisi Shimmerian cockereitten suurimman pentueen ikinä, 8 pentua, 3 poikaa ja 5 tyttöä. Isänä jo veteraani ikäinen Finn (Fonesse Finlorian) Ruotsista. Kiitokset Ulla-Stina Erikssonille mahdollisuudesta käyttää tätä ihanaa urosta Martalle.
Kaikki pennut löysitvät ihanat uudet kodit ja lähtivät valloittamaan maailmaa.
Vielä isot kiitokset Heidille ja Jussille perheineen Martan erinomaisesta hoidosta!
Loppuvuodesta syntyi kauan odotettu amerikanakita pentue Ellsalle. Isänä tässä pentueessa on upea Kanadalainen Stalker (Beardusk's Fatal Attraction) ja uroksen asuessa kaukana merten takana tämä pentue toteutettiin pakastespermasiemennyksellä. Kiitokset Ed Wilson, Beardusk's akitas, että tämä mahdollistui! Kaikki meni hyvin ja Ellsalle syntyi marraskuun lopussa 6 ihanaa pentua, 3 urosta ja 3 narttua. Yksi nartuista, Velma jäi kotiin kasvamaan ja yksi tytöistä, tumma Fasu, muutti sijoitukseen Jenni Matikaiselle.
Loputkin pennut löysivät todella hyvät kodit ja elämä on lähtenyt sujumaan oikein mallikkaasti.
Myös Hermannista (Nosferatu's Fire Strom) tuli isä toistamiseen. 7 pentua, 3 urosta ja 4 narttua, syntyi marraskuussa ihanalle Guccille (Tähekiir Grey Gillian) Seppälän Ullan Winslett's kennelnimen alle.

Myös omassa elämässä tapahtui muutos, kun pistimme talon myyntiin ja muutimme joulukuussa. Tai siis minä muutin Ellsan kanssa marraskuun lopussa ja JP seurasi viikon päästä perässä loppujen koirien kanssa. Ellsan synnytyshän sattui toki juuri muuton aikaan ja sain jännätä kuinka kaikki onnistuu. No kaikki meni oikein hyvin ja mammakaan ei ollut moksiskaan muutosta.
Tästä eteenpäin meidät löytää siis Kellon sijasta Iin puolelta. Tervetuloa kyläilemään!

Kiitos vielä paljon kaikille pentujen uusille kodeille ja ihmisille! Ja myös tietenkin kiitokset kaikille jo ennestään Shimmerian cockerin tai amerikanakitan omistaville!  Kiitos kaikille reissuseuralaisille, kivoja reissuja tuli tehtyä ja paljon muistoja on taas mukana! Kiitos kaikille muutossa auttaneille, sitä apua tarvittiin, kyllä tavaraa oli sen verran kertynyt! Ja kiitokset kaikille muillekin hengessä mukana olleille ja muuten vain ihanille ystäville!
Spesiaali kiitokset Maaritille kaikesta rauhottelusta ja henkisestä tuesta <3

Vuosi 2013....
Näyttelyissä on edelleen käyty. Tämä seikka ei muutu vaikka vuosi vaihtuu =).
Ellsa sai viimeisen CACIBbinsa toukokuussa Kuopiosta poikkeuksellisesti Jannen handlaamana. Suuret kiitokset avusta! Nyt odotellaan enää vain viraalista vahvistusta. Myös Ruotsin ja Pohjoismaitten muotovalio tittelit napsahtivat, kun Ruotsin SERT tuli toukokuussa Piteåsta.
Myös ihanainen valkoinen Yoko (Shimmerian Total Blizzard) sai viimeisen SERTinsä Oulusta heinäkuussa, vain 2 vuoden ja viikon iässä. Yoko on saanut myös tarvittavat Suomen CACIBbinsa. Ulkomailla pyörähdettin, mutta siellä ei onni meitä suosinut, joten uutta reissua vain suunnittelemaan.
Kiitos Terhille Yokon erittäin hyvästä hoidosta!

Alkuvuodesta, tammikuussa, toteutui pitkäaikanen 10 vuotta kestänyt haave. Ihana Lilja kotiutui! Lilja on basenji. Ehkä kuitenkin Basenji isolla beellä =D. Jo kymmenen vuotta sitten basenjin hankinta oli mielessä mutta silloin kuitenkin amerikanakita vei voiton. Nyt kuitenkin, kun Lempi tarvitsi kokoistaan kaveria ajatus basenjista heräsi uudelleen.
Löysin aivan täydellisen yhdistelmän, josta heti tuli vaikutelma, että tämä se on! Täytyy olla!
Ja mikä huippu koira meille muuttikaan! Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei jää puuttumaan, mutta toisaalta tämä vauhtihirmu osaa myös rauhoittua ja missä oisikaan parempi paikka kun isännän olkapäällä =D. Liljan kanssa ei käy elämä tylsäksi, sen voin vannoa, mutta kukapa sitä tylsyyttä jaksaisikaan =).
Viralliselta nimeltään tämä ihanainen otus on Hi-Lite Bulldobas Wow Factor ja on kasvattajilta sijoituksessa meillä. Kiitos siis edelleen miljoonasti ja monta kertaa päälle ( varmaan olette jo kyllästyneet kiitoksiin =P) Hansu ja Janne Kyttä tästä upeasta tytöstä! Lilja on enemmän kuin uskalsin toivoa <3.
Näyttelykehät myös Liljan kanssa on korkattu ja ihan vaatimaton aloitus ei ole ollut. Nyt suuressa 8 kk iässä on Liljalla plakkarissa 6 ROP-pentu sijoitusta, 1 VSP-pentu (Häviten vain veljelleen Setille. Onnea vielä Tiia ja Seti!), 1 RYP-3 sija pentunäyttelyssä, Ruotsista BIS-2 ja BIS-4 sijat pentujen isosta kehästä sekä Best In Show pentu Vinttikoiraliiton päänäyttelystä. Myös erikoisnäyttelystä luokkansa kakkoseksi 14 pennun joukosta lämmittää mieltä kovasti =).

Uusi jäsen laumaamme kotiutui toukokuussa ja pentuja on suunnitteilla. Näistä lisää myöhemmin.

Tästä on hyvä jatkaa vuotta 2013 niin näyttelyissä kuin pentusuunnitelmienkin kanssa!

1 kommentti:

  1. Harvoin tulee näitä blogeja nykyään selattua, mutta nyt oli hyvä kun laitoit tuon linkin.

    Jättimäiset onnittelut kaikista hyvistä tuloksista ja kiitoksia mukavista hetkistä ja retkistä vähän sinne sun tänne :)

    VastaaPoista